ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Italia a fost vizitată de un număr record de turiști în această vară

18:22 | 11.09.2017 Categorie: Externe

Roma, 11 sep. /MOLDPRES/. Aproape 50 de milioane de turiști au vizitat Italia în această vară, numărul vizitatorilor urmând să crească și în lunile următoare, transmite site-ul thelocal.it, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

În iunie, iulie și august, 48,3 milioane de persoane și-au petrecut noaptea într-un hotel italian, arată datele prezentate luni de Asociația Hotelierilor din Italia și Ministerul Culturii, un avans de 2% comparativ cu perioada similară din 2016.

În stațiunile de la malul mării, numărul vizitatorilor a urcat cu 16% în această vară, în timp ce în muzee au fost cu 12,5% mai mulți turiști.

Avansul nu a fost determinat doar de turiștii străini, 34 de milioane de italieni petrecându-și vacanța de vară în țara lor, în creștere cu 3,2% față de 2016.

"Datele privind numărul vizitatorilor sunt extraordinare. Creșterea industriei turismului stimulează întreaga economie", a afirmat pe Twitter ministrul Culturii, Dario Franceschini.

Acesta a previzionat că 2017 va fi un an record pentru turism, datorită majorării numărului de vizitatori în această toamnă, în special din China, Spania și SUA.

(Editor A. Răileanu)

img17006914

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!