ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Italia a fost vizitată de un număr record de turiști în această vară

18:22 | 11.09.2017 Categorie: Externe

Roma, 11 sep. /MOLDPRES/. Aproape 50 de milioane de turiști au vizitat Italia în această vară, numărul vizitatorilor urmând să crească și în lunile următoare, transmite site-ul thelocal.it, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

În iunie, iulie și august, 48,3 milioane de persoane și-au petrecut noaptea într-un hotel italian, arată datele prezentate luni de Asociația Hotelierilor din Italia și Ministerul Culturii, un avans de 2% comparativ cu perioada similară din 2016.

În stațiunile de la malul mării, numărul vizitatorilor a urcat cu 16% în această vară, în timp ce în muzee au fost cu 12,5% mai mulți turiști.

Avansul nu a fost determinat doar de turiștii străini, 34 de milioane de italieni petrecându-și vacanța de vară în țara lor, în creștere cu 3,2% față de 2016.

"Datele privind numărul vizitatorilor sunt extraordinare. Creșterea industriei turismului stimulează întreaga economie", a afirmat pe Twitter ministrul Culturii, Dario Franceschini.

Acesta a previzionat că 2017 va fi un an record pentru turism, datorită majorării numărului de vizitatori în această toamnă, în special din China, Spania și SUA.

(Editor A. Răileanu)