ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 12 septembrie 2017

08:21 | 12.09.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

La Parlament va avea loc prima rundă de consultări publice privind elaborarea Planului de acțiuni pentru deschiderea parlamentară.

Ora 15.00, Sala Europa, Legislativul Republicii Moldova.

***

Membrii Consiliului de Integritate se întrunesc în ședință.

Ora 14.00, sediul ANI, str. Alecu Russo, 1.

***

Va continua şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate.

După ședință, reprezentanții mass-media sunt invitați la briefingul tradițional, care va avea loc la ora 11.00 la sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Laboratorul de Inovații Sociale din Moldova (MiLab) – proiect comun al PNUD Moldova și Cancelariei de Stat –  în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Casa Națională de Asigurări Sociale organizează  atelierul de lucru „Modernizarea serviciilor publice prin intermediul soluțiilor IT”.

Ora 15.00, centrul Tekwil, str. Studenților 9/11.

***

IDIS „Viitorul" invită reprezentanții instituțiilor media la dezbaterea publică „Problemele vechi ale noului sezon de încălzire 2017-2018 în municipiul Chișinău” .

Ora 10.00, IDIS „Viitorul”, et. 2, sala de conferinţe, str. Iacob Hâncu 10/1.

***

La Universitatea de Stat din Moldova va avea loc o sesiune informativă publică despre programul “Bursa Parlamentară Internaţională” (în limba germană cu traducere în română).

Ora 09.45, Facultatea de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative, str. N. Testemiţanu 6, aula 114.

***

Uniunea Națională a Veteranilor de Război pentru Independența R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Presiunile fără precedent ale Comandantului suprem asupra Forțelor armate”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Veteranii de război invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Mișcarea refugiaților transnistreni invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Replica Mișcării refugiaților transnistreni la declarațiile primarului suspendat Dorin Chirtoacă, plasate pe pagina de facebook, referitor la noul dosar penal și refugiații transnistreni”.

Ora 10.00, Agenţia INFOTAG.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

O delegație a Bundestagului german vizitează Republica Moldova în perioada 11-13 septembrie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 12-14 septembrie, Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită oficială la Marea Adunare Națională a Republicii Turcia (Ankara). Din delegație fac parte un grup de deputați și președintele Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri Vladimir Cîssa.

(Editor M. Jantovan)