ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eugen Sturza este candidatul PD pentru funcţia de ministru al Apărării

11:54 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Eugen Sturza este candidatul PD pentru funcţia de ministru al Apărării. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

Preşedintele democraţilor a specificat că Sturza este singura candidatură a partidului şi în cazul în care va fi respinsă de Preşedintele R. Moldova Igor Dodon, PD îl va propune repetat. „Noi avem deja o decizie a Curții Constituționale din ianuarie 2017, prin care Președintele este obligat să numească o candidatură înaintată în mod repetat”, a opinat Plahotniuc.

Eugen Sturza este licențiat în finanțe şi a activat în Guvern în perioada 2009-2013, fiind consilier al Prim-ministrului Republicii Moldova în Guvernul Filat. Ulterior a deţinut funcţia de şef al cabinetului Prim-ministrului R. Moldova în Executivul condus de Iurie Leancă. În prezent este vicepreședintele Partidul  Popular European din Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!