ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a lansat un studiu sociologic cu privire la reforma Guvernului

12:49 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a lansat un studiu sociologic cu privire la reforma Guvernului. Anunțul a fost făcut astăzi, după ședința săptămânală a partidului, de către liderul PDM Vlad Plahotniuc, informează MOLDPRES.

Şeful democraţilor a menționat că cercetarea sociologică va permite autorităţilor să vadă modul în care cetățeanul percepe activitatea Executivului reformat şi să determine greşelile din sistem.

„Scopul reformei Guvernului este ca instituţiile statului să devină mai eficiente, iar sondajul va veni în susţinerea autorităţilor”, a remarcat Plahotniuc.

El a specificat că la şedinţa de astăzi a partidului, a pus în discuţie şi subiectul alimentaţiei copiilor în şcoli şi grădiniţe, după ce a primit recent o scrisoare din partea unui grup de părinți în care era descris modul în care sunt livrate produsele alimentare în anumite școli și grădinițe.

"Am avut o discuție serioasă cu colegii despre situația care există în acest moment în domeniul alimentației și aici mă refer atât la alimentele care sunt comercializate în magazine, cât și la cele livrate în școli, grădinițe, spitale și alte instituții publice. Este un domeniu sensibil și am cerut măsuri ferme împotriva celor care sunt responsabili de problemele existente. Vom acționa insistent pentru a face ordine în acest domeniu și a proteja sănătatea oamenilor", a accentuat Plahotniuc.

Un alt subiect examinat astăzi la şedinţa democraţilor a fost situaţia drumurilor din ţară.  „Am constatat că sunt bani de atâția ani în acest domeniu, dar instituțiile nu au fost în stare să găsească soluții ca să-i folosească pentru lucrări de construcție sau  reabilitare a drumurilor. Urmează ca Guvernul să vină cu o analiză în următoarele zile privind soluții care ar permite de a utiliza fondurile externe pe care le avem pentru drumuri și a începe rapid lucrările de reconstrucție a drumurilor. În unele situați s-ar putea să fie nevoie şi de concedierea anumitor persoane”, a conchis liderul PD. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!