ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Referendumul pentru demiterea primarului capitalei va avea loc pe 19 noiembrie

13:00 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Referendumul local pentru revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va avea loc pe 19 noiembrie curent, potrivit unei decizii aprobate astăzi de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), informează MOLDPRES.

Pentru proiectul de hotărâre au votat 26 de consilieri, împotrivă au fost 12 consilieri din partea Partidului Liberal. Subiectul a fost propus pe ordinea de zi de către președintele fracțiunii socialiștilor în CMC, Ion Ceban.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis din funcție, prin intermediul unui referendum, sunt necesare peste 160 mii de voturi.

Decizia CMC a fost aprobată după ce ieri magistrații Curții de Apel Chișinău au respins solicitarea primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, privind verificarea autenticității semnăturilor din listele de subscripție, colectate pentru inițierea referendumului.

Edilul se află în fruntea capitalei din 2007, în prezent fiind la cel de-al treilea mandat. Primarul Chișinăului a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august că edilul este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17006933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!