ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oficial rus: Moscova nu va accepta pretenţiile Coreei de Nord de a dobândi statutul de putere nucleară

13:20 | 12.09.2017 Categorie: Externe

New York, 12 sep. /MOLDPRES/.Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a afirmat, marţi, că Moscova nu acceptă pretenţia Coreei de Nord de a deveni o putere nucleară, adăugând că Rusia nu poate lăsa nepedepsit recentul test nuclear al regimului de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Declaraţiile ambasadorului rus au fost făcute după votul din Consiliul de Securitate al ONU privind noile sancţiuni impuse Coreei de Nord. Rezoluţia a fost votată şi de Rusia, stat membru permanent al Consiliului de Securitate.

”Rusia nu acceptă pretenţiile Coreei de Nord de a dobândi statutul de putere nucleară şi susţinem toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU care cer Phenianului să pună capăt programelor balistice şi nucleare, pentru a denucleariza Peninsula Coreea. În consecinţă am susţinut sancţiunile impuse prin intermediul rezoluţiilor, cu scopul de a determina Coreea de Nord să satisfacă cererile Consiliului de Securitate”, a declarat Nebenzia.

Potrivit ambasadorului rus, Moscova este de părere că presiunile economice asupra Coreei de Nord au fost în mare măsură epuizate, iar sancţiuni viitoare ar ”sufoca” economia nord-coreeană şi ar provoca o criză umanitară.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, marţi, în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, la o săptămână după ce regimul de la Phenian a efectuat cel de al şaselea test nuclear.

 

 

/Editor M.Cucu/