ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a fost organizat un Congres internaţional al comunităţii turcice

14:48 | 12.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/.  Cel de-al 15-lea Congres internaţional al comunităţii turcice pentru ştiinţe sociale a fost organizat în perioada 11-12 septembrie la Universitatea de Stat din Comrat (USC). În cadrul acestuia instituţia din autonomia găgăuză a semnat Acorduri de cooperare cu Universităţi din Turcia şi Macedonia, transmite MOLDPRES.

“Această întrunire ne va permite să sporim nivelul de competitivitate al Universităţii din Comrat pe plan internaţional. Printre participanţi sunt rectori ai unor renumite instituţii de învăţământ superior din Turcia şi Macedonia, cu care dorim să consolidăm relaţiile de colaborare, să facem schimb de studenţi, să iniţiem cursuri la distanţă, îmbunătăţind totodată baza tehnico-materială pentru studenţii din UTA Gagauz-Yeri”, a subliniat Serghei Zaharia, rectorul USC, citat de gagauzinfo.md.

Mai mulţi delegaţi la Congres, printre care profesori şi studenţi din spaţiul etnic turcic, s-au arătat dispuşi să ofere asistenţă colegilor din autonomia găgăuză din R. Moldova.  Participanţii au stabilit priorităţile de colaborare, inclusiv diferite proiecte didactice interregionale  în domeniul ştiinţelor sociale.

Agenda forumului a prevăzut activităţi structurate în cinci sesiuni, unde au fost dezbătute probleme importante pentru dezvoltarea şi promovarea spaţiului ştiinţific, cultural şi lingvistic al lumii turcice.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17006936

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!