ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului va respinge candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării

13:15 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că va respinge candidatura lui Eugen Sturza, desemnată de guvernare pentru funcția de ministru al Apărării, informează MOLDPRES.

Președintele a scris pe o rețea de socializare că „nu poate accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă. Armata Națională așteaptă să fie condusă de o persoană bine pregătită și profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar, iar eu îmi rezerv dreptul de a veni în curând cu o asemenea candidatură. Pe domnul Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite”, a specificat Dodon.

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a anunțat astăzi că Eugen Sturza este desemnat de formațiune pentru funcţia de ministru al Apărării. Preşedintele democraţilor, Vlad Plahotniuc, a specificat că Sturza este singura candidatură a partidului şi în cazul în care va fi respinsă de Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, PD îl va propune repetat.

Solicitat de agenție, membrul Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Tudor Deliu, a specificat că, „potrivit unei decizii a Curții Constituționale, șeful statului poate respinge o singură dată candidatura înaintată de guvernare, însă va fi obligat să o accepte dacă aceasta va fi propusă în mod repetat”.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17006937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!