ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia va susține introducerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

18:53 | 13.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Autoritățile de la Ankara vor susține introducerea pe agenda Sesiunii Adunării Generale a ONU a subiectului privind retragerea forțelor armate ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Despre aceasta președintele Parlamentului Andrian Candu a fost informat astăzi la întrevederea cu premierul turc, Binali Yıldırım, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, Moldova a cerut Organizației Națiunilor Unite să includă tema retragerii trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, pe agenda de zi a celei de-a 72 sesiuni a Adunării Generale a ONU. Demersul face referință la declarația Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, adoptată în 1999, în care era salutat angajamentul Rusiei de a scoate trupele ruse de pe teritoriul Moldovei până la sfârșitul anului 2002.

Andrian Candu și premierul turc, Binali Yıldırım au discutat despre deschiderea unui Consulat General al Republicii Turcia la Comrat și continuarea implementării proiectelor sociale prin intermediul TIKA.

Președintele Parlamentului, însoțit de Președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa, și o Delegație parlamentară, se află în aceste zile la Ankara într-o vizită oficială, la invitația omologului său Ismail Kahraman.