ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 20.000 de oameni au fost evacuați la Moscova din cauza unor amenințări cu bombă

19:02 | 13.09.2017 Categorie: Externe

Moscova, 13 sep. /MOLDPRES/. Peste 20.000 de oameni au fost evacuați din centre comerciale, gări, universități, precum și din câteva hoteluri în urma unor amenințări telefonice cu bombă, informează miercuri TASS și RIA Novosti, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

'După informațiile privind amenințările cu bombă, evacuări au fost demarate la peste 30 de obiective. În linii mari, au fost evacuați mai mult de 20.000 de oameni', a declarat pentru TASS un reprezentant al serviciilor pentru situații de urgență, precizând că apeluri cu amenințări continuă să sosească.

Majoritatea apelurilor se refereau la centre comerciale. De asemenea, a fost evacuată Universitatea de Medicină 'Secin', Universitatea de Stat din Moscova și Academia de Drept de pe lângă Ministerul Justiției.

Potrivit interlocutorului TASS, deja au fost verificate cel puțin cinci obiective, printre care gările Kazanski și Kievski, unde amenințările s-au dovedit a fi false.

În ultima vreme, într-o serie de orașe rusești, cum ar Stavropol, Iujno-Sahalin, Magadan, Vladivostok, Perm, Kalinigrad, Iakutsk, Krasnoiarsk, au fost înregistrate o serie de apeluri telefonice anonime, care informau cu privire la amplasarea de obiecte explozive în centre comerciale, clădiri administrative, școli, universități și cinematografe.

(Editor L. Alcază)

img17006999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!