ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului R. Moldova – NATO va fi publicat în Monitorul Oficial

10:18 | 14.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP) R. Moldova – Alianța Nord-Atlantică (NATO) pentru anii 2017-2019 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Actul trasează domeniile prioritare și obiectivele comune de cooperare.

Astfel, în următorii trei ani vor fi întreprinse o serie de acțiuni pentru reformarea și modernizarea sectorului de securitate, dezvoltarea Forțelor armate, combaterea noilor amenințări la adresa securității și promovarea diplomației publice. De asemenea, IPAP include obiectivele privind Consolidarea Capacităților de Apărare și Platforma pentru Interoperabilitate.

Documentul mai prevede deschiderea Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, care va oferi țării noastre noi posibilități pentru dezvoltarea cooperării practice în procesul de implementare a reformelor și proiectelor comune.

De asemenea, IPAP definește o serie de obiective ale relației R. Moldova – Alianța Nord-Atlantică, printre acestea: organizarea consultărilor politice pe subiecte de securitate și apărare, sporirea interoperabilității prin participarea în continuare la operațiunea de menținere a păcii din Kosovo, valorificarea plenară a posibilităților oferite de programul Știință pentru Pace și Securitate al NATO, implementarea proiectelor de asistență prin intermediul Fondurilor de afectare specială NATO, sporirea nivelului de pregătire în caz de urgență și managementul crizelor.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17007011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!