ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a revotat opt legi respinse de şeful statului

13:09 | 21.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Un număr de 55 de deputaţi au revotat astăzi opt legi respinse de Preşedintele R. Moldova Igor Dodon, comunică MOLDPRES.

Documentele reexaminate şi votate repetat astăzi vor fi înaintate spre promulgare către şeful statului.

“Legile pe care nu le-am promulgat, se referă la subiecte de importanță majoră pentru țară. Consider că în mai multe sectoare, în special în cel ce ține de știință, legislația muncii și altele, situația se va înrăutăți în cazul adoptării repetate a acestor legi”, a scris Dodon într-o postare pe o reţea de socializare.

Printre legile votate repetat astăzi se numără: Legea cu privire la tichetele de masă, Legea privind reforma Academiei de Ştiinţe, Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la modificarea și completarea Codului Muncii,  Legea cu privire la prevenirea cu combaterea terorismului, Legea cu privire la distincțiile de stat ș.a.

Deputaţii PSRM, PCRM şi PLDM au boicotat şedinţa Legislativului. Deputaţii s-au întrunit astăzi într-o şedinţă a plenului la propunerea PD, pentru a discuta şi revota mai multe legi respinse de şeful statului Igor Dodon.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17007244

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!