ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda europeană a R. Moldova a fost discutată de Premierul Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn

13:39 | 21.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, au discutat despre gradul de implementare a Acordului de Asociere R. Moldova-UE și acțiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în acest sens. Dialogul a avut loc în marja sesiunii Adunării Generale ONU de la New York, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Un instrument important în acest context îl constituie Agenda de Asociere agreată de Republica Moldova şi UE, care include acţiunile pe care le vor întreprinde instituţiile în perioada 2017-2019 pentru realizarea Acordului de Asociere.

Totodată, referindu-se la asistența macrofinanciară din partea UE, Pavel Filip a dat asigurări că toate condiționalitățile pentru alocarea acesteia vor fi îndeplinite, astfel încât aceasta să poată fi alocată Republicii Moldova conform calendarului convenit.

La rândul său, Comisarul Johannes Hahn a spus că Uniunea Europeană va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în promovarea politicilor orientate spre beneficiul cetățenilor.

Interlocutorii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează să fie organizat în luna noiembrie curent la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat importanța acestei platforme pentru țara noastră, menționând că succesul Parteneriatului Estic va fi un succes al statelor membre și al Uniunii Europene.

img17007245

img17007245

img17007245

img17007245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!