ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de jucători moldoveni vor participa la Mondialele de tenis de masă, rezervate veteranilor

10:12 | 24.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Un grup de jucători moldoveni s-au deplasat astăzi la Antalya (Turcia) pentru a participa la Campionatul Mondial de tenis de masă, rezervat veteranilor, relatează MOLDPRES.

Din lot fac parte Igor Pascal, Igor Bobeică, Vica Sandul, Slavian Botnaru, Alexandru Fomin, Andrei Terța. Cu excepția maestrului sportului Alexandru Fomin, premiant al campionatelor naționale, jucătorii nominalizați vor debuta la actuala ediție a Mondialelor. ”Firește,  doresc să am  o evoluție bună. Însă, chiar dacă nu voi obține o performanță, doar faptul că am să particip este deja o realizare personală”, a declarat pentru Agenție în ajunul deplasării Igor Pascal, un premiant frecvent al turneelor duminicale din Chișinău, desfășurate la sala specializată a Universității de Stat din Moldova.

Toți participanții au plecat la campionat pe cont propriu sau cu suportul unor sponsori.

Cea mai bună evoluție în anii precedenți la Campionatele Mondiale de veterani a avut-o multiplul campion național Vladislav Sorbalo din Tiraspol, care a devenit câștigător al unei ediții la categoria de vârstă 30-39 de ani, fiind recompensat de organizatori pentru victoria repurtată cu o cameră de luat vederi. Câștigători ai diferitelor turnee internaționale de veterani au devenit maestrul internațional Vladimir Semipeadnâi, președintele federației naționale de profil, Gheorghe Eremia, Alexandru Semco.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!