ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un consilier municipal și-a depus mandatul

14:49 | 25.09.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Consilierul municipal Oleg Onişcenco și-a depus mandatul. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, pe o rețea de socializare, relatează MOLDPRES.

Potrivit cererii atașate, Onișcenco și-a depus mandatul din propria inițiativă, documentul fiind semnat la 22 septembrie.

Oleg Onișcenco a fost ales consilier municipal de pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, ulterior acesta a fost exclus din rândurile formaţiunii din CMC, după ce ar fi încălcat mai multe decizii ale socialiștilor, votând împreună cu aleşii municipali din Partidul Liberal.

Consilierul Oleg Onişcenco a fost reţinut în luna mai curent, împreună cu alte nouă persoane vizate în dosare pe fapte de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Solicitat de agenție, Ion Ceban a specificat că „mandatul de consilier în CMC îi va reveni lui Valerii Botea, care de profesie este mecanic, şef de pază și politolog”.

Fracțiunea socialiștilor în CMC este formată din 19 consilieri.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)