ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a alocat 9 mln lei pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

11:57 | 26.09.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi alocarea a 8,9 mln de lei pentru organizarea referendumului local pentru revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, relatează MOLDPRES.

Referendumul va avea loc pe 19 noiembrie curent. Totodată, perioada electorală urmează să înceapă cu 45 de zile înainte de această zi.

Pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis din funcție, prin intermediul unui referendum, sunt necesare peste 160 mii de voturi. La fel, pentru ca referendumul să fie validat, la scrutin ar trebui să participe nu mai puţin de o treime din cei peste 647 mii de alegătorii înscrişi pe liste.

Edilul se află în fruntea capitalei din 2007, în prezent fiind la cel de-al treilea mandat. Primarul Chișinăului a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august că edilul este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)