ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Ciprul vor semna câteva acorduri bilaterale

12:32 | 26.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova și Republica Cipru vor intensifica dezvoltarea proiectelor comune prin semnarea mai multor acorduri bilaterale. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de către vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene şi omologul său din Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat în vizită la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului moldovean, Cipru este un partener internațional extrem de important pentru țara noastră, dar și un susținător al parcursului european.

„Am discutat cu ministrul Ioannis Kasoulides despre relațiile bilaterale, despre necesitatea impulsionării dialogului politic la cel mai înalt nivel și transmiterea experienței cipriote în procesul de integrare europeană a țării noastre. Totodată, am trecut în revistă ultimele evoluții ce vizează conflictul transnistrean și întrevederile în formatul 5+2, mai ales că Cipru susține integritatea teritorială a Republicii Moldova. La fel, am examinat necesitatea consolidării relațiilor juridice bilaterale, astfel au fost date indicații ca experții să facă o revizuire a acordurilor existente, pentru ca acestea să fie definitivate cât mai curând”, a spus Andrei Galbur.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, a menționat  că în cadrul întrevederii s-a discutat despre evoluția relațiilor bilaterale. „Am vorbit despre posibilitatea de a colabora în domeniul juridic, lupta cu corupția, combaterea migrației ilegale, lupta cu contrabanda și traficul de persoane, securitatea migranților și recunoașterea reciprocă a actelor academice”, a afirmat oficialul.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Cipru la 21 februarie 1992, perioadă în care au fost semnate 11 tratate.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17007384

img17007384

img17007384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!