ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele și vicepreședintele Parlamentului au avut o vizită de lucru la Berlin

13:24 | 26.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu s-a întâlnit ieri, la Berlin, cu demnitari și funcționari din Cancelaria Federală și  Ministerul de Externe al Republicii Federale Germană, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Andrian Candu a fost însoțit de vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă. Părțile au discutat situația social-politică din Republica Moldova și din regiune, teme de securitate, și acțiunile guvernării pe cele mai importante reforme.

Andrian Candu a transmis felicitări lui Angela Merkel pentru victoria obținută  în alegerile din 24 septembrie, care i-au asigurat al patrulea mandat de Cancelar Federal.

Totodată, Președintele Parlamentului a acordat Medalia Democrației pentru contribuția deosebită pe care a avut-o Christoph Heusgen, consilierul cancelarului federal pentru politică externă şi securitate, pentru avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, semnarea acordului de asociere și liberalizarea regimului de vize cu UE.

Ultima vizită de lucru a Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în Republica Federală Germană a avut loc pe 7-9 martie curent. 

img17007389

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!