ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de judo va participa la turneul de la Zagreb

15:21 | 27.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Lotul național de judo, însoțit de antrenorul Veaceslv Bacal, a plecat astăzi la Zagreb (Croația) pentru a participa la turneul din seria Grand Prix, care va demara pe 29 septembrie, relatează MOLDPRES.

Din componența echipei moldovene fac parte Denis Vieru (66 kg), Norin Tatarescu (73 kg) și Nicon Zaboroșciuc (81 kg). ”Doresc să am o prestație bună. Să vedem cum va fi în realitate. Problema este că sunt în perioada de trecere de la categoria de vârstă tineret la cea de seniori, unde e o altă luptă și un alt ritm”, a declarat în ajunul deplasării pentru Agenție Denis Vieru, campion european en-titre Under-23 din anul trecut.

Antrenorul Veaceslav Bacal a menționat pentru mass-media că așteaptă evoluții reușite de la elevii săi. ”Turneul de la Zagreb este pentru ei un bun prilej de verificare a forțelor pentru Campionatul European Under-23 la care vor participa”, a spus tehnicianul.

Campionii în fiecare categorie de greutate vor fi remunerați cu 3.000 de euro. Ocupanții locurilor doi vor primi câte 1.500 de euro, iar judocanii clasați pe locurile trei vor primi câte 1.000 de euro.

La turneu și-au anunțat participarea 325 de sportivi din 51 de țări.

Cea mai mare performanță în istoria judoului moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care în 1999 a devenit vice-campion mondial la categoria semigrea.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!