ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cerințele generale de igienă a produselor alimentare vor fi aliniate la standardele europene

15:50 | 27.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi proiectul de lege privind Cerințele generale de igienă a produselor alimentare, ce prevede alinierea acestora la practicile stabilite în Uniunea Europeană. Proiectul este parte a Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, informează MOLDPRES.

Proiectul transpune prevederile Regulamentului Parlamentului European și Consiliului privind igiena produselor alimentare și alte documente ale instituțiilor europene.

Legea stabilește cerințele generale de igienă a produselor alimentare pentru toți operatorii din businessul alimentar, la toate etapele de producere, procesare, păstrare, transportare și comercializare, precum și de export. De asemenea, proiectul prevede procedurile de autorizare și/sau înregistrare a unităților de producere, cerințele de depozitare și de transportare, precum și cerințele privind marcajele de igienă.

Obiectivul principal al noilor cerințe este asigurarea unui nivel ridicat de protecție a consumatorului din punct de vedere al siguranței alimentare. Fiecare operator din businessul alimentar de-a lungul lanțului trebuie să asigure respectarea cerințelor privind siguranța alimentară.

Actul legislativ va fi remis Parlamentului spre examinare și adoptare.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!