ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Denis Vieru a câștigat un meci la turneul de la Zagreb

16:39 | 29.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Denis Vieru (66 kg) a câștigat astăzi un meci la turneul internațional Grand Prix de la Zagreb (Croația), după care a cedat în următorul și a fost eliminat din concurs, relatează MOLDPRES.

În prima partidă disputată, moldoveanul l-a învins pe Eisa Margashi din Emiratele Arabe Unite după care a suferit eșec în întâlnirea desfășurată cu ocupantul locului doi, Mihail Puliaev (Rusia).

Mâine, 30 septembrie, pe tatami vor apărea coechipierii Norin Tatarescu (73 kg) și Nicon Zaboroșciuc (81 kg).

Antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal, a menționat pentru mass-media că așteaptă evoluții reușite de la elevii săi, dar scopul principal fixat anul curent este să aibă o prestație bună la Europenele de tineret. ”Turneul de la Zagreb este un bun prilej de verificare a forțelor pentru Campionatul European Under-23 la care vor participa”, a spus tehnicianul.

Campionii în fiecare categorie de greutate vor fi remunerați cu 3.000 de euro. Ocupanții locurilor doi vor primi câte 1.500 de euro, iar judocanii clasați pe locurile trei vor primi câte 1.000 de euro.

La turneu participă 325 de sportivi din 51 de țări.

Cea mai mare performanță în istoria judoului moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care în 1999 a devenit vice-campion mondial la categoria semigrea.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!