ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Naţională s-a desfăşurat Nocturna Bibliotecilor

18:26 | 29.09.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Biblioteca Naţională şi-a deschis uşile astăzi pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le, timp de cinci ore, un program inedit în cadrul ediţiei a II-a a Nocturnei Bibliotecilor, care a avut loc sub genericul "Bucuria lecturii se recâştigă la bibliotecă", informează MOLDPRES.

Manifestarea a fost inaugurată în Scuarul Vasile Alecsandri, cu un spectacol coregrafic prezentat de ansamblurile de dansuri populare „Brâuleţ” şi „Flamenco” de la Centrul Educaţiei Estetice „Lăstărel”, conduse de Maria Madan şi Grigore Copcinschi.

Tot aici a fost lansată campania naţională „Fotografia – o fereastră în istoria neamului”. Potrivit directorului adjunct al bibliotecii, Aliona Tostogan, scopul campaniei este salvgardarea fotografiilor pe hârtie şi punerea lor în valoare ca parte a patrimoniului documentar al ţării. Campania va dura până la 13 octombrie, timp în care cititorii pot plasa fotografii vechi pe site-ul bibliotecii pe facebook. La sfârşit, vor fi desemnaţi doi câştigători, care vor fi premiaţi cu seturi de cărţi.

În cadrul evenimentului, Cenaclul literar-artistic „Ideal” a organizat o seară de suflet cu interpreta Ofelia-Florica Haranguș şi scriitorul Marian Rădulescu din Buzău, România, iar în holul instituţiei a fost vernisată expoziţia „Lectura care ne motivează”. De asemenea, la Centrul Naţional de Statistică, Cercetare şi Dezvoltare în Biblioteconomie a avut loc lansarea cărţii „Cuvinte şi link-uri” de Elena Ungureanu, iar în sala de lectură a secţiei Audiovideoteca - un master-class: Istoria de succes a interpretei Stela Botez în interviul interactiv „De la lectură la muzică”.

Totodată, vizitatorii au făcut un tur ghidat prin bibliotecă, în cadrul căruia au vizionat colecţiile bibliotecii. Pe tor parcursul evenimentului au fost organizate jocuri interactive.

Nocturna Bibliotecilor s-a desfăşurat concomitent în mai multe biblioteci din R. Moldova şi România. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Bibliotecarilor din Moldova în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17007538

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!