ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Nicon Zaboroșciuc a cedat câștigătorului turneului Grand Prix

10:12 | 01.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Nicon Zaboroșciuc (81 kg) a fost eliminat ieri din concurs la turneul internațional Grand Prix de la Zagreb (Croația) după ce a fost învins de câștigătorul în categoria sa Attila Ungvari (Ungaria), relatează MOLDPRES.

Sorții au decis ca ei să se întâlnească pe tatami în runda a doua. În turul preliminar, Nicon Zaboroșciuc l-a devansat pe rusul Denis Kalinin.

Coechipierul Norin Tatarescu a părăsit competiția după primul tur. Anterior, Denis Vieru a câștigat primul meci disputat, după care a cedat într-al doilea.

Toți acești judocani se pregătesc să participe toamna curentă la Campionatul European Under-23. Antrenorul lotului național, Veaceslav Bacal, a menționat pentru mass-media că așteaptă evoluții reușite de la elevii săi, dar scopul principal fixat anul curent este să aibă o prestație bună la Europenele de tineret. ”Turneul de la Zagreb este un bun prilej de verificare a forțelor pentru Campionatul European Under-23 la care vor participa”, a spus tehnicianul.

Campionii în fiecare categorie de greutate vor fi remunerați cu câte 3.000 de euro. Ocupanții locurilor doi vor primi câte 1.500 de euro, iar judocanii clasați pe locurile trei vor primi câte 1.000 de euro.

La turneu participă 325 de sportivi din 51 de țări.

Cea mai mare performanță în istoria judoului moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care în 1999 a devenit vicecampion mondial la categoria semigrea.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!