ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival turistic în aer liber a avut loc în premieră la Chiriet-Lunga

13:49 | 01.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Primul festival turistic în aer liber, „Creaţia diversităţii”, s-a desfăşurat ieri în localitatea Chiriet-Lunga din UTA Gagauz-Yeri. Scopul evenimentului a constat în promovarea valorilor cultural-etnofolclorice ale găgăuzilor şi bulgarilor din sudul ţării, transmite MOLDPRES.

La festival au fost prezentate programe speciale susţinute de delegaţii din localităţile Chiriet-Lunga, Avdarma din autonomia găgăuză, precum şi din oraşul Tvardiţa din raionul Taraclia.

Participanţii au propus vizitatorilor expoziţii de artizanat, de costume şi covoare, de bucate naţionale etc. Agenda festivalului a inclus şi un vast program artistic şi de divertisment, iarmaroace.

„În satul nostru ne străduim să păstrăm cu grijă tradiţiile şi obiceiurile strămoşilor. Totodată, ne leagă relaţii seculare de prietenie cu popoarele învecinate”, a menţionat Valentina Caicî, primarul de la Chiriet-Lunga, citată de gagauzinfo.md.

Festivalul „Creaţia diversităţii” a fost organizat cu ajutorul Centrului european „Pro Europa” din Comrat. „Împreună cu autorităţile locale am făcut primii paşi importanţi pentru atragerea turiştilor în localităţile îndepărtate din UTA Gagauz-Yeri”, a subliniat şefa Centrului, Ludmila Mitioglo.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17007566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!