ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La maratonul din Chișinău au participat aproximativ 17 mii de sportivi

10:11 | 02.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. La maratonul de la Chișinău, desfășurat ieri pe străzile capitalei, au participat aproximativ 17 mii de concurenți și amatori ai sportului, relatează MOLDPRES.

Printre participanți s-a aflat și un grup de jucători de la echipele din campionatul național de fotbal: Alexandru Antoniuc, Andrei Cojocari, ambii de la Milsami Orhei, Vadim Paireli (Petrocub Hâncești). ”Este un concurs foarte interesant. Ar fi bine ca să se desfășoare mai des”, a declarat pentru mass-media Andrei Cojocari.

Pe majoritatea distanțelor din programul competițional au învins gazdele: Mihaela Botnari, care a parcurs 5 kilometri în 20 minute și 40,6 secunde; Maxim Raileanu (10 kilometri, 35 minute și 51 de secunde), Iuliana Tcaciova (10 km, 42 minute și 32,5 sec.); Ghenadie Țâmbalist (21 km, o oră și 12 minute 57,5 sec.), Lilia Fisicovici (21 km, o oră 23 minute 27,2 sec); Nicolae Gorbușco (42 km, 2 ore 26 minute 36 sec.). Primul la finiș pe distanța de 5 kilometri a sosit Clayton Strycer (Marea Britanie), care a fost cronometrat în 16 minute și 20,5 secunde). Olesea Smovjenko (Ucraina) a fost prima pe distanța de 42 de kilometri cu timpul 2 ore și 48 minute 35,1 secunde.

La  eveniment a fost prezent și Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. ”Este o plăcere să participi la asemenea competiții, care propagă exercițiul fizic și modul sănătos de viață”, a declarat diplomatul pentru mass-media.

Maratonul de la Chișinău s-a desfășurat pentru a treia oară. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!