ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regiunea de Nord a ţării a fost prezentată la un Târg internaţional din Polonia

17:57 | 02.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN) a R. Moldova a fost reprezentată la Târgul „Smaki Regionow” (Gusturile regiunilor), desfăşurat în ultima săptămână a lunii septembrie în oraşul Poznan din Polonia. Delegaţia din ţara noastră a beneficiat de un stand unde a avut posibilitatea să-şi promoveze produsele şi să iniţieze parteneriate, transmite MOLDPRES.

Vizita în Polonia a specialiştilor de la Agenţia de Dezvolatre Regională Nord (ADR Nord) s-a înscris în bunele relaţii de cooperare stabilite de Agenţie cu Oficiul Mareşalului Regiunii Wielkopolska. Împreună cu colegi din România, Turcia, Slovenia şi Croaţia, delegaţia de la Bălţi a vizitat afaceri de familie din Voievodatul Wielkopolska. „Afacerile prezentate ar putea fi realizate la noi, deoarece sunt un exemplu elocvent de dezvoltare a unui business având la îndemână resurse financiare limitate”, a afirmat reprezentanta ADR Nord, Victoria Zabolotnîi.

În cadrul expo-târgului „Smaki Regionow” delegația moldovenească a beneficiat de un stand pentru a-și prezenta produsele culinare, alte mărfuri tradiţionale și a avut posibilitatea să promoveze pensiunile agroturistice din nordul ţării.

Totodată, Regiunea de Dezvoltare Nord a fost prezentată pe platforma Forumului anual „Rețeaua europeană a patrimoniului culinar”. Agenda forumului a vizat şi dimensiunea economico-culinară a Regiunii de Nord a R. Moldova și promovarea acesteia. În context, Niclas Fjellström, coordonatorul Rețelei, s-a arătat interesat de un eventual parteneriat cu ADR Nord în vederea promovării potențialului turistico-culinar al zonei de nord din ţara noastră.

ADR Nord a elaborat în colaborare cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska proiectul „Agroturismul ca soluție pentru dezvoltarea rurală a RDN - transferul celor mai bune practici din Regiunea Wielkopolska”. Proiectul nu a obținut încă finanțare, însă Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska a decis să finanțeze participarea reprezentanților agroturismului din Regiunea de Nord a R. Moldova la târgul „Smaki Regionow”, acțiunea fiind inclusă într-un plan comun pentru anul 2017. Cooperarea dintre Regiunea de Dezvoltare Nord și Regiunea Wielkopolska a început în 2015, fiind implementate câteva proiecte comune.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17007598

img17007598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!