ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația națională de haltere a fost suspendată din activitatea internațională

09:16 | 03.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Haltere a fost suspendată pe un termen de un an din activitatea internațională, relatează MOLDPRES. 

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Haltere. Motiv a servit cele trei cazuri de dopaj înregistrate de Anatol Cârâcu, Cristina Iovu și Alexandru Dudoglo la Jocurile Olimpice din 2008 (Beijing) și Londra (2012). 

Solicitat să comenteze suspendarea, președintele federației naționale de profil, Tudor Casapu, a declarat pentru mass-media că halterofilii vor continua pregătirile pentru viitoarele competiții. ”Nu este sfârșitul lumii. Viața continuă. Ne vom pregăti pentru viitoarele turnee, inclusiv de Jocurile Olimpice”, a spus el. 

Conform deciziei forului internațional, halterofilii moldoveni vor rata și Campionatul Mondial din anul curent, care se va desfășura în noiembrie în orașul Anaheim (SUA). 

Pentru cazuri repetate de dopaj, Federația Internațională le-a suspendat din activitate și pe federațiile din Armenia, Azerbaidjan, Rusia, China, Belarus, Kazahstan, Ucraina și Turcia.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17007607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!