ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția MOLDPRES va fi principalul partener al celei de-a XIII-a întruniri mondiale a mass-media bulgare

10:52 | 03.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Agenția Informațională de Stat MOLDPRES va fi principalul partener al celei de-a XIII-a întruniri mondiale a mass-media bulgare, care se va desfășura la Chișinău în perioada 4-8 octombrie. Declarația a fost făcută de către directorul agenției bulgare de știri BTA, Maxim Minchev, într-un interviu exclusiv acordat agenției MOLDPRES.

Potrivit lui Minchev, în cadrul desfășurării Forumului, în mod tradițional, partenerii media sunt agențiile de presă profesioniste din țara gazdă. „Am lucrat cu ANSA în Italia, EFE în Spania, AGERPRES în România, ANA-MPA în Grecia, ANP în Olanda, CTK în Republica Cehă, TANYUG în Serbia și suntem foarte bucuroși că în 2017 principalul nostru partener este agenția de știri MOLDPRES”, a spus Mincev.

Directorul BTA a specificat că deschiderea oficială a forumului va avea loc la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. „În cadrul evenimentului va fi inaugurată o expoziție de fotografii realizate de agenția BTA, după care va urma o vizită la Taraclia și va avea loc o întâlnire la Universitatea de Stat din această localitate. Principalele subiecte discutate la reuniune se vor axa pe: educație, cultură, limba maternă și relațiile bilaterale”, a precizat Minchev.

Totodată, participanții la Forum vor vizita obiectivele turistice din R. Moldova și vor participa la Ziua Vinului, care va avea loc pe 7 octombrie.

Forumul mondial al mass-media bulgare este organizat începând cu anul 2005. Până în prezent, întrunirea a avut loc la Sofia, Chicago, Roma, Madrid, Varna și Burgas, Viena, Amsterdam și București, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Bosilegrad, Atena și Praga.

La Chișinău, forumul va fi inaugurat de către vicepreședintele Bulgariei, Iliana Yotova. De asemenea, la forum urmează să participe vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, ministrul Educației și Științei, Krasimir Vulchev, ministrul Apărării, Krasimir Karakachanov, ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, precum și membri ai Parlamentului bulgar.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!