ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 200 de copii vor beneficia de transport pentru a merge la instituțiile de învățământ din suburbiile capitalei

13:43 | 03.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Circa 200 de copii vor beneficia de transport pentru a merge la instituțiile de învățământ din localitățile Budești, Tohatin și Ciorescu din municipiul Chișinău, potrivit unei decizii aprobate astăzi de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), prin care trei autobuze au fost trecute de la balanța CMC la cea a Direcției educație, tineret și sport din capitală, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției educație, tineret și sport din mun. Chișinău, Viorica Negrei, a menționat că transportarea copiilor cu cele trei autobuze se va face conform unui grafic și traseu prestabilit.

„Vor fi transportați copiii din localitățile în care nu există instituții de învățământ cu predare în limba română sau nu activează clasele gimnaziale. Astfel, aproximativ o sută de copii vor merge în școala din Budești, peste 50 la Tohatin și în jur de 40 la școala din Ciorescu”, a spus Negrei.

De asemenea, sursa citată a specificat că autobuzele urmau să circule pe acest traseu începând cu luna septembrie, însă decizia a fost tărăgănată. „După ce Consiliul a aprobat proiectul, urmează să înregistrăm mijloacele de transport, ulterior acestea vor fi puse în circulație”, a precizat Viorica Negrei.

Totodată, autoritățile municipale își propun ca elevii să poată circula la instituțiile de învățământ din vecinătate începând cu luna octombrie curent.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!