ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În perioada 4-8 octombrie, în R. Moldova se desfășoară cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare

09:48 | 04.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare se va desfășura la Chișinău în perioada 4-8 octombrie. Evenimentul este organizat de Agenția Informațională a Bulgariei (BTA) și Asociația presei bulgare în străinătate (ABMA), informează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului va fi inaugurată o expoziție de fotografii realizate de agenția BTA, după care va urma o vizită la Taraclia și va avea loc o întâlnire la Universitatea de Stat din această localitate. Principalele subiecte discutate la reuniune se vor axa pe educație, cultură, limba maternă și relațiile bilaterale.

La fel, participanții la Forum vor vizita obiectivele turistice din R. Moldova și vor participa la Ziua Vinului, care va avea loc pe 7 octombrie.

Forumul mondial al mass-mediei bulgare este organizat începând cu anul 2005. Până în prezent, întrunirea a avut loc la Sofia, Chicago, Roma, Madrid, Varna și Burgas, Viena, Amsterdam și București, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Bosilegrad, Atena și Praga.

La Chișinău, evenimentul va fi inaugurat de către vicepreședintele Bulgariei, Iliana Yotova. De asemenea, la forum urmează să participe vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, ministrul Educației și Științei, Krasimir Vulchev, ministrul Apărării, Krasimir Karakachanov, ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, precum și membri ai Parlamentului bulgar.

Deschiderea oficială a forumului va avea loc joi, 5 octombrie, ora 09.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!