ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a Corpul de control al prim-ministrului

16:01 | 04.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul de organizare și funcționare a Corpului de control al prim-ministrului, o structură în cadrul Cancelariei de Stat, fără personalitate juridică și care se subordonează direct premierului, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, corpul de control al premierului va verifica realizarea de către Cancelaria de Stat, ministere și alte autorităţi administrative centrale şi structuri organizaţionale a atribuţiilor prevăzute de cadrul normativ. De asemenea, va efectua controale care vor viza îndeplinirea sarcinilor stabilite în actele Guvernului, în programul de activitate al Executivului şi în alte documente de politici publice, precum şi în indicaţiile prim-ministrului.

Efectivul de personal al Corpului de control va fi de opt unități, care vor fi create din contul unităților de personal prevăzute pentru cabinetul prim-ministrului și cabinetul viceprim-ministrului.

Hotărârea mai prevede că Secretarul General al Guvernului este numit în funcție și eliberat din funcție de către Executiv, fiind subordonat direct prim-ministrului. Secretarii generali adjuncți sunt numiți și eliberați din funcție de Guvern.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17007686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!