ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef al Direcției municipale de transport a fost condamnat la închisoare cu suspendare

17:57 | 04.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi sentința de condamnare la doi ani de închisoare pentru fostul şef al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, dar a suspendat pedeapsa pe un termen de trei ani, informează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Totodată, potrivit deciziei magistraților, pe numele lui Gamrețchi a fost aplicată interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Șeful Procuraturii Anticorupție a menționat că este nemulțumit de decizia Curții de Apel. „Consider că sentința este prea blândă. Deocamdată este doar dispozitivul deciziei, când vom obține decizia motivată, vom analiza argumentele instanței și vom decide dacă o contestăm sau nu”, a spus Morari.

Magistrații au examinat azi recursul avocaților fostului funcționar, după ce apărătorii acestuia au atacat sentința de doi ani de închisoare cu executare în dosarul parcărilor cu plată din capitală.

Igor Gamreţchi a fost reţinut la 25 aprilie curent într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată din municipiul Chișinău.

Pe lângă Gamrețchi, în același dosar a fost reținut și primarul municipiului Chişinău, viceprimarul capitalei, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!