ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Svetușchin a câștigat turneul de șah ”Ceramica Corund”

11:22 | 05.10.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Marele maestru moldovean Dumitru Svetușchin a ocupat primul loc la turneul internațional de șah ”Ceramica Corund” (România), au informat astăzi surse din cadrul Federației naționale de profil, relatează MOLDPRES. 

La acest concurs au evoluat 360 de jucători din 13 țări, 16 dintre ei sunt mari maeștri internaționali, iar 15 – maeștri internaționali. 

Dumitru Svetușchin a câștigat turneul după ce a totalizat 6.5 puncte din 9 posibile, la egalitate de punctaj cu marele maestru Benjamin Gledura din Ungaria, care are coeficientul ELO egal cu 2600 puncte, pe care a reușit să-l învingă în partida directă jucată. Pe locul trei s-a situat marele maestru Vadim Malkhatko (Ucraina, 2511 puncte). ELO-ul lui Dumitru Svetușchin este egal cu 2546 puncte. 

Fondul de premiere al turneului a fost de 25.000 de euro. 

Dumitru Svetușchin este al treilea șahist ca valoare din Republica Moldova, după marii maeștri internaționali Viorel Bologan și Viorel Iordăchescu. 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17007709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!