ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de la Comrat au simplificat procesul de alocare a indemnizaţiilor pentru sezonul rece

13:08 | 05.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri au simplificat procedura de alocare a indemnizaţiilor pentru perioada rece a anului şi din toamna curentă beneficiarii vor trebui să prezinte mai puţine acte pentru a beneficia de acest ajutor material, a declarat presei regionale Olesea Tanasoglo, viceguvernator al autonomiei găgăuze.

„O parte din documentele, obligatorii mai înainte pentru depunerea cererilor de confirmare a statului social al beneficiarilor de indemnizaţii pentru sezonul rece, au fost excluse din regulament, fiind simplificat mecanismul de înregistrare pentru ajutor material. În prezent, aceste indemnizaţii le primesc invalizii din copilărie mai mari de 18 ani, familiile cu patru şi mai mulţi copii, familiile cu membri mai în vârstă de anul naşterii 1937 și familiile care au pierdut întreţinătorul”, a relatat Olesea Tanasoglo, citată de gagauzinfo.md.

Totodată, demnitarul de la Comrat a menţionat că, începând cu anul 2018, autorităţile autonomiei planifică să extindă lista de beneficiari ai indemnizaţiilor pentru perioada rece „în aşa fel încât să acopere toţi locuitorii din UTA Gagauz-Yeri în vârstă de peste 75 de ani”.

Regulamentul anterior prevedea plata compensaţiilor pentru persoanele care au depăşit vârsta de 80 de ani.

Pe parcursul a cinci luni ale sezonului rece, beneficiarii de compensaţii primesc câte 500 de lei.  

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17007713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!