ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie de pictură, grafică şi sculptură a artiştilor plastici-pedagogi a fost vernisată la Chişinău

17:03 | 05.10.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. O expoziţie de pictură, grafică şi sculptură cu genericul "Profesori şi artişti prin vocaţie”, prilejuită de Ziua Mondială a Educaţiei, cu participarea profesorilor plasticieni de la liceele teoretice „Alexandru Ioan Cuza”, „Ginta Latină”, „Onisifor Ghibu” şi „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”, a fost vernisată astăzi la Biblioteca Naţională, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 57 de lucrări, realizate de Iraida Ciobanu, Lily Prisăcaru, Mihai Prisăcaru, Teodor Mâţu, Valentin Vârtosu şi Virginia Mireanu.

Solicitată de MOLDPRES, directorul Inspectoratului Școlar Național, Ana Vivdici, a menţionat că scopul manifestării este de a spori prestigiul profesiei de pedagog şi de a promova bunele practici ale cadrelor didactice, care îmbină armonios talentul artistic şi cel pedagogic.

În alocuţiunea sa, directorul Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a afirmat că profesorii de artă plastică şi-au expus de mai multe ori lucrările în cadrul instituţiei, de rând cu discipolii lor. Ea i-a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia acestui eveniment cu dublă semnificaţie – Ziua Educaţiei şi inaugurarea expoziţiei.

La rândul său, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Ghenadie Jalbă, a subliniat că numai un pedagog cu vocaţie de artist poate educa viitorii pictori.

Expoziţia va fi deschisă până la 20 octombrie.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17007728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!