ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei sate din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă potabilă

16:21 | 06.10.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Lucrările de construcţie a unui sistem de apeduct au început astăzi în satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni, raionul Florești. Ca urmare a realizării acestora, peste patru mii de localnici vor avea acces la apă potabilă de calitate, informează MOLDPRES.

Lucrările din cele trei sate se desfășoară în cadrul programului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, cofinanțat de Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în R. Moldova (ApaSan) și implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord).

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a menționat că suportul oferit de ApaSan împreună cu sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) va asigura conectarea la apă de calitate în zece localități rurale din raioanele Florești și Soroca. „În cadrul proiectului urmează să fie creat și un serviciu public de aprovizionare cu apă potabilă pentru populația din localitățile beneficiare. Cu cât mai mulți cetățeni vor fi conectați la sistemul de apeduct, cu atât mai durabil va fi proiectul”, a precizat Constantin Bândiu.  

Valoarea totală a proiectului implementat la Floreşti şi Soroca este de peste 66 milioane de lei, din care circa 30 milioane de lei sunt solicitaţi din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Totodată, 29,9 milioane de lei reprezintă o investiție oferită prin intermediul Proiectului elvețian ApaSan, iar aproximativ şase milioane de lei este contribuția populației beneficiare. Pentru lucrările efectuate pe parcursul anului curent, FNDR a alocat şase milioane de lei, aproximativ 70% din sumă fiind deja valorificată.

În prezent, ADR Nord desfășoară procedurile de licitație publică pentru alte faze ale proiectului, care vor fi implementate în anul 2018.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17007773

img17007773

img17007773

img17007773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!