ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova se desfășoară, în premieră, Turneul internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”

16:05 | 06.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Președintele țării Igor Dodon a participat astăzi la deschiderea Turneului internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”, care se desfășoară în premieră în Moldova, sub egida Președintelui Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Evenimentul are loc la Şcoala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă ”Gheorghe Osipov”, din Chișinău. La competiție participă selecționatele din cinci țări: Kazahstan, România, Belarus, Ucraina, Moldova.

”Sportul are o importanță majoră în dezvoltarea și promovarea unui stat. Susținerea unor astfel de evenimente este o prioritate pentru echipa prezidențială și pentru mine, în mod special. Cum afirmă filozofii antici ”Mens sana in corpore sano”, afirmație valabilă pentru toate timpurile, iar, după cum știm, fără o națiune sănătoasă şi educată, nu poţi aspira la o dezvoltare și progres economic”, a menționat  șeful statului.

Igor Dodon le-a urat succes sportivilor noștri în aspirația de a deveni învingători, considerând că au toate șansele în acest sens.

”Sunt convins că acest turneu va lua amploare și va deveni o tradiție frumoasă pentru sportul din Moldova”, a menționat președintele țării.

Anterior, Președintele Republicii Moldova a lansat o campanie națională de construcție a complexurilor sportive în circa 300 de localităţi rurale ale ţării. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani și nu presupune atragerea surselor bugetare. Deja 10 localități au fost selectate pentru a beneficia de acest proiect până la sfârșitul anului curent.

img17007775

img17007775

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!