ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierii Pavel Filip și Volodimir Groisman și-au exprimat sprijinul pentru parteneriatele de afaceri moldo-ucrainene

17:34 | 06.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, au participat astăzi la Conferința Internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care încheie unul dintre cele mai importante evenimente de afaceri ale anului - „Moldova Business Week 2017”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Șeful Guvernului de la Chișinău a salutat participarea la forum a omologului său ucrainean și a delegației care îl însoțește, remarcând relațiile prietenești între cele două state și dialogul foarte bun. Pavel Filip a menționat că Ucraina este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre, în ianuarie-iulie 2017 volumul comerțului bilateral fiind în creștere cu peste 30% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Totodată, în țara noastră sunt înregistrate 1128 de întreprinderi cu capital ucrainean.

În această ordine de idei, a fost accentuată oportunitatea desfășurării forumului și utilitatea acestuia în identificarea barierelor cu care se confruntă oamenii de afaceri și a soluțiilor pentru depășirea acestora. „Îmi exprim speranța că țările noastre vor dezvolta în continuare proiecte în cadrul parteneriatului economic deja existent și vor depune eforturi susținute pentru eliminarea eventualelor obstacole”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Premierul Pavel Filip a subliniat că Guvernul va rămâne unul pro-business, astfel încât să poată face cât mai multe investiții sociale: „Moldova are nevoie de investitori pentru că Moldova are nevoie de locuri de muncă. Vom rămâne tot atât de deschiși precum am fost până acum și vom fi un Guvern care este un prieten al business-ului, vom demonstra că noi suntem partenerul dumneavoastră de afaceri”.

La rândul său, Prim-ministrul Ucrainei și-a exprimat satisfacția de a întreprinde, pentru prima dată, o vizită în Republica Moldova și a apreciat relațiile foarte bune dintre cele două ţări.

„Puterea noastră constă în relații bune, în cooperare. Republica Moldova este un partener economic foarte bun pentru Ucraina și sarcina noastră este de a asigura integrarea infrastructurii. Vom continua să îmbunătățim și climatul investițional pentru a favoriza dezvoltarea în continuare a comerțului”, a declarat Volodimir Groisman.

De asemenea, Premierii au îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să lucreze cât mai mult întru binele ambelor state, subliniind că Republica Moldova și Ucraina au priorități similare și viitorul celor două state este în Uniunea Europeană.

img17007778

img17007778

img17007778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!