ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Preşedintele CEDO

20:59 | 06.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Guido Raimondi, aflat la Chişinău cu ocazia participării la evenimentul festiv care marchează 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţia comunicare şi protocol a Executivului, în cadrul discuţiilor, Premierul a salutat vizita înaltului oficial european, menţionând că aceasta va contribui la consolidarea parteneriatului constructiv între Republica Moldova şi Consiliul Europei (CoE). Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat susţinerea Guvernului pentru iniţiativele de reformare a CEDO, menţionând că practica judiciară trebuie să fie permanent conectată la realitățile sociale.

În context, Premierul a menţionat că obiectivul principal al Guvernului este de a asigura bunăstarea cetăţenilor Republicii Moldova, remarcând conectivitatea între dezvoltarea economiei, investiţiile sociale şi respectarea supremaţiei legii. „Primul element care trebuie construit şi asigurat de către un stat pentru a deveni bogat este supremaţia legii. În acest sens, reformele în justiţie, lupta cu corupţia, asigurarea drepturilor omului nu sunt nişte noţiuni abstracte, ci repere pentru noi”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a comunicat oficialului european despre parcursul implementării reformelor lansate de Guvern, în special, referindu-se la reforma administraţiei publice centrale şi la rolul primordial al acesteia în fortificarea instituţiilor statului, inclusiv a celor de drept. În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul a relevat colaborarea între instituţiile statului în scopul soluţionării cazurilor de interes social sporit, menţionând crearea platformei inter-instituționale pentru monitorizarea şi controlul asupra investigării fraudei bancare, cu implicarea Parlamentului, Guvernului, Băncii Naționale a Moldovei, Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie.

La rândul său, Preşedintele CEDO, Guido Raimondi, a exprimat toată susţinerea în promovarea reformelor democratice, a drepturilor omului şi a statului de drept în ţara noastră, în vederea asigurării egalităţii în drepturi, promovării valorilor nediscriminatorii și a toleranţei în societate.

img17007789

img17007789

img17007789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!