ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Inginerului

10:31 | 07.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Inginerului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

”Ingineria este o profesie cu tradiţie şi greutate, este produsul creaţiei, imaginaţiei şi al intuiţiei, oferind utilitate și confort în viața cotidiană. Inginerii sunt cei care ne fac viața mai bună, or progresul în orice domeniu al vieții economice și sociale este legat de rezultatul creației și al muncii inginerului.

Mă bucur să avem în Republica Moldova o zi dedicată profesiei de inginer, oamenilor care au menirea să genereze inovații și produse cu valoare adăugată înaltă. Cred cu tărie că profesia ne structurează ca oameni și ne definește viața. Acum 27 de ani am absolvit Institutul Politehnic din Chişinău, specialitatea inginer-mecanic. Nutresc un respect aparte pentru această profesie, care cultivă mai mult decât abilităţi de proiectare, de cercetare și de organizare a proceselor tehnologice.

Cu prilejul „Zilei Inginerului”, marcată în ţara noastră anual în prima zi de sâmbătă a lunii octombrie, permiteţi-mi, dragi colegi, să vă adresez sincere felicitări pentru profesia pe care aţi îmbrăţişat-o şi să vă asigur de toată susţinerea Guvernului, dar şi a mea personală, în eforturile de dezvoltare a economiei naţionale. Vă urez sănătate, împliniri remarcabile și Vă mulțumesc pentru muncă, dăruire şi soluțiile creative oferite”.

img17007796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!