ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Andrei Galbur a participat la sesiunea specială a Consiliului miniştrilor afacerilor externe al GUAM

08:27 | 09.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a participat ieri la sesiunea specială a Consiliului miniștrilor Afacerilor Externe al Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM, care a avut loc în oraşul Tbilisi, Georgia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, în cadrul şedinţei, organizată sub Preşedinţia în exerciţiu a Georgiei, a avut loc o întrunire în cerc restrâns a miniştrilor Afacerilor Externe ai celor patru state-membre, cu participarea Secretarului General al Organizaţiei, şi reuniunea lărgită a Consiliului, cu participarea membrilor delegaţiilor.

Preşedintele în exerciţiu al GUAM a propus pentru dezbateri o listă de priorităţi care ar sta la baza evoluţiilor ulterioare în cadrul GUAM. Printre acestea pot fi menţionate cooperarea în domeniile comercial-economic, cultural şi al turismului. Membrii Consiliului şi-au exprimat ataşamentul faţă de principiile şi valorile stipulate atât în documentele statutare ale Organizaţiei, cât şi pe parcursul celor 20 de ani de cooperare. 

La finele reuniunii, Miniştrii de Externe GUAM au semnat un comunicat comun.

img17007819

img17007819

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!