ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul Finanţelor reţinut de CNA va sta 30 de zile în arest preventiv

09:27 | 09.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Viceministrul Finanţelor Maria Cărăuş şi doi oameni de afaceri, reţinuţi vineri pentru corupţie, au primit câte 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată ieri de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, comunică MOLDPRES.

Cel de-al patrulea suspect din acelaşi dosar a fost eliberat după ce a decis să colaboreze cu ancheta. Viceministrul Finanţelor neagă toate acuzaţiile aduse de procurori.

Conform datelor CNA, demnitarul, cunoscând că Guvernul a dispus alocarea sumei de 15 milioane de lei din fondul de rezervă pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a Instituţiei medico-sanitare publice ”Spitalul Clinic Republican”, ar fi încercat să convingă conducerea spitalului că transferul acestor bani depinde exclusiv de decizia ei, iar pentru ca spitalul să beneficieze de suma menţionată, trebuie să i se ofere o recompensă.

Tot ea ar fi cerut reprezentantului Spitalului Clinic Republican să favorizeze persoane din cadrul unor companii din domeniul construcţiilor la licitaţia publică ce urma să aibă loc pe 11 octombrie 2017. În schimbul desemnării acestora drept câştigători, demnitarul i-ar fi promis reprezentantului instituţiei o recompensă de 5 la sută din suma alocată, alte 5% i-ar fi revenit ei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atât demnitarul, cât şi oamenii de afaceri reţinuţi în acest dosar, riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 500 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!