ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele român Klaus Iohannis se întâlnește cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

09:34 | 09.10.2017 Categorie: Externe

Bucureşti, 9 oct. /MOLDPRES/.Președintele român, Klaus Iohannis, îl primește la Palatul Cotroceni, pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Discuțiile vizează viitorul summit al Alianței Nord-Atlantice și Flancul Estic, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

"Agenda întrevederii va include evaluarea concretă a stadiului implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, din anul 2016, și la Reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles din mai 2017, precum și pregătirea agendei și rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018. Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Alianței la mediul internațional complex de securitate, cu accent pe postura NATO de apărare și descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important în cadrul discuțiilor", precizează Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

După convorbiri, cei doi oficiali vor susține o declarație comună de presă.

Klaus Iohannis și Jens Stoltenberg participă la deschiderea sesiunii plenare a celei de a 63-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO, de la Palatul Parlamentului.

Adunarea Parlamentară a NATO este un for care reunește membri ai parlamentelor din țările membre și partenere ale Alianței, care se întâlnesc periodic pentru a analiza aspecte de securitate de interes comun, facilitând astfel consensul public și parlamentar în sprijinul politicilor Alianței. Forul asigură dialogul parlamentar din regiunea euroatlantică cu privire la probleme de securitate, politice, sociale și economice, aducând un plus de transparență în viața politică a NATO. AP NATO ajută mediile parlamentare să cunoască și să înțeleagă probleme actuale de importanță majoră și contribuie la promovarea unor poziții comune în rândul parlamentarilor membri.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!