ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat suspectat de terorism a fost reţinut de ofiţerii SIS

09:47 | 09.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Un tunisian în vârstă de 33 de ani suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaţionale a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate  (SIS), după ce a încercat să pătrundă pe teritoriul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SIS, bărbatul a încercat să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere „Sculeni”, legitimându-se cu acte de identitate ale unui stat din UE şi având drept itinerar Republica Moldova – Ucraina - Federaţia Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinaţie fiind regiunea autonomă din China, Xinjiang. 

În urma verificărilor, ofiţerii au depistat în bagajul bărbatului un şir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale acestuia, inclusiv materiale şi dispozitive informaţionale cu caracter extremist islamic. Totodată, a fost depistat şi echipament ce permite staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri şi regiuni forestiere.

Conform sursei citate, bărbatul a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe o perioadă de 15 ani.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!