ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localități din țară au rămas fără energie electrică din cauza ploilor

12:26 | 09.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Șaisprezece localități din șase raioane ale țării au rămas fără energie electrică în urma ploilor puternice din zilele de 7 și 8 octombrie, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Pușcașu, a precizat că este vorba de șase localități din Orhei, două localități din Anenii Noi, patru din Cimișlia, una din UTA Gagauz-Yeri, două din Leova și una din municipiul Chișinău.

„În prezent, brigăzile specializate ale distribuitorului de curent lucrează în teritoriu pentru a restabili energia electrică. Alte prejudicii nu au fost înregistrate”, a spus Pușcașu.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi minime de până la plus trei grade Celsius, noaptea, în nordul ţării, și maxime de până la plus 20 grade Celsius, ziua, în sudul ţării. La fel, în a doua jumătate a săptămânii meteorologii prognozează ploi în nordul țării.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17007833

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!