ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Americanul Richard H. Thaler a câștigat Premiul Nobel pentru Economie

13:30 | 09.10.2017 Categorie: Externe

Stockholm, 9 oct. /MOLDPRES/.Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, americanului Richard H. Thaler pentru activitatea sa în domeniul economiei comportamentale, axată pe" înțelegerea psihologiei economiei", transmite DPA, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Fundația Nobel a informat că recompensa financiară pe care o vor primi laureații de anul acesta va fi cu un milion de coroane suedeze mai mare față de suma de anul trecut. Astfel, fiecare premiu Nobel din 2017 va fi însoțit de un cec de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari).

În 2016, premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart și finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuția lor la teoria contractului.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei și a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanțat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanțate de Fundația Nobel.

 

 

/Editor M.Cucu/