ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc în Chile

13:00 | 10.10.2017 Categorie: Externe

Santiago de Chile, 10 oct. /MOLDPRES/.Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a avut loc marţi în nordul statului Chile, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS), scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime sau posibile pagube materiale. Nu a fost declanşat niciun avertisment privind un tsunami, potrivit Centrului din Oceanul Pacific.

Seismul a avut loc la ora locală 03:32, la adâncimea de 82,4 de kilometri, epicentrul fiind la 36 de kilometri sud-vest de oraşul Putre, în nordul statului Chile.

Cel mai recent cutremur puternic din Chile s-a produs la 15 septembrie, 5,5 grade pe Richter. Chile se numără printre ţările care, în ultimii zece ani, au fost afectate de cele mai mari cutremure înregistrate la nivel mondial potrivit intensităţii, soldate cu victime omeneşti, pagube materiale sau urmate de valuri tsunami.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!