ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PLDM a propus partidelor de dreapta să se unească într-un parteneriat politic pro-european

13:05 | 10.10.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a îndemnat partidele de dreapta să se unească într-un parteneriat politic pro-european, comunică MOLDPRES.

Liderii formaţiunii au criticat modificarea Codului electoral şi au spus că votul mixt ar fi “o înţelegere între partidele de la guvernare, care își doresc eliminarea celorlalte partide de pe arena politică”.

Ei au adăugat că comunicarea guvernării pe acest subiect este bizară și neconstructivă. “Ei refuză să înțeleagă gravitatea discuțiilor purtate în Parlamentul European și demonstrează o disonanță cognitivă totală, când declară la Bruxelles că în Republica Moldova reformele sunt implementate, justiția este independentă, iar lupta cu corupția capătă amploare”, a menţionat liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

Potrivit lui Cibotaru, în prezent este imperativ “necesar de a crea un front comun pe dreapta”. “Există și un precedent. În anul 2005, în pofida unor probleme de compatibilitate, s-a creat o platformă comună și acest lucru a dus în ani la schimbarea puterii. Noi, PLDM, facem apel la unitatea tuturor forțelor de dreapta pro-europene de opoziție. Este unica șansă de a opri guvernarea şi de a salva democraţia și cursul pro-european de dezvoltare a Republicii Moldova. Irosirea acestei șanse va transforma iremediabil Republica Moldova în cea mai săracă țară din Europa”, a conchis liderul PLDM.

Deputatul PLDM Tudor Deliu a precizat pentru Agenţie că apelul este adresat tutor partidelor de dreapta printre care Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!