ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană a făcut apel din nou la dialog pentru a pune capăt crizei catalane

15:17 | 10.10.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 10 oct. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a făcut apel din nou la un dialog în Spania pentru a pune capăt crizei din Catalonia, în contextul preocupărilor că autoritățile regionale catalane ar putea declara marți independența, relatează agenția Reuters, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

''Noi am făcut apel la toți cei implicați să iasă din această confruntare cât mai repede posibil și să înceapă dialogul'', a declarat un purtător de cuvânt al executivului Uniunii Europene, răspunzând unei întrebări despre modul cum ar putea Comisia să reacționeze la o astfel de declarație.

''Violența, așa cum am mai spus, nu poate fi niciodată un instrument politic'', a declarat presei purtătorul de cuvânt, reamintind declarația făcută săptămâna trecută.

''Noi ne-am exprimat încrederea în capacitatea premierului (Mariano) Rajoy de a gestiona acest proces delicat, respectând în totalitate Constituția Spaniei și drepturile fundamentale ale cetățenilor'', a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!