ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică şi Scuarul Catedralei vor fi evacuate

15:23 | 10.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi din perimetrul adiacent acestora vor fi demontate şi evacuate. O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu, informează MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, Pretura sectorului Buiucani va informa agenţii economici sau persoanele fizice, deţinători ai gheretelor sau unităţilor de comerţ ambulant, despre necesitatea evacuării acestora pe cont propriu, în termen de șapte zile.

Totodată, în cazul în care agenţii economici sau persoanele fizice nu vor respecta solicitarea autorităţilor locale, gheretele şi unităţile de comerţ ambulant vor fi evacuate în mod forţat de către serviciile preturii de sector.

Premierul Pavel Filip a cerut la finele lunii septembrie să fie întreprinse măsuri de curăţare şi protejare a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Șeful Executivului a menționat atunci că „parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă".

Tot atunci, oficialul a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă acțiuni ferme pentru protejarea monumentelor cultural-istorice, unul dintre care este și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. La fel, au fost atenționate să facă verificări și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Centrul Național de Sănătate Publică, Serviciul Fiscal de Stat. Adițional, o solicitare în acest sens a fost expediată Primăriei Chișinău.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007881

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!